Vladimir Voronin: Unul dintre organizatorii evenimentelor din 7 aprilie 2009 a fost Vlad Filat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vladimir Voronin: Unul dintre organizatorii evenimentelor din 7 aprilie 2009 a fost Vlad Filat

Unul dintre organizatorii evenimentelor din 7 aprilie 2009 ar fi fost ex-premierul Vlad Filat. Fostul prim-ministru ar fi pregătit evenimentele din acea zi. Declaraţia aparţine liderului Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, care pe atunci ocupa funcţia de preşedinte al statului.

„El a pregătit ziua aceasta, dar el nu şi-a dat seama cum poate să se desfăşoare aceste evenimente şi la ce tragedie şi la jertfe pot duce. Şi numai rezistenţa noastră, n-am folosit armele, n-am folosit altceva împotriva cetăţenilor, numai asta ne-a scăpat pe noi de vărsare de sânge şi jertfe omeneşti”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Totodată, preşedintele PCRM spune că Valeriu Boboc, tânărul care a murit în timpul evenimentelor din 7 aprilie, a fost aruncat de la etajul patru din clădirea Parlamentului. „Ei s-au îmbătat acolo şi nu puteau împărţi averea din sediul Parlamentului şi l-au aruncat peste fereastră şi a căzut pe marginea bordurii”, declară Voronin.

Fostul preşedinte spune că a ştiut ce se face pe 7 aprilie 2009 şi a dat indicaţie să fie dezarmată Poliţia, lucru care ar fi fost contrar legii, spune Voronin. „Am mers contra legii, că eu n-am dreptul să dezarmez Poliţia, oricine aş fi eu. N-am dreptul să-i iau arma pentru că arma aceasta pentru el slujeşte nu ca el să împuşte în oameni, dar să-şi apere viaţa. Dar eu am mers la acest pas pentru că am văzut încotro poate să ajungă toate acestea”, notează politicianul, citat de ipn.

De asemenea, fostul preşedinte spune că sunt invenţii faptul că în comisariate, în noaptea de 7 aprilie 2009, au fost bătuţi tinerii care au fost reţinuţi de poliţişti.

Similare
RECOMANDĂRI