Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vladimir Bolea: Sistemul justiţiei din R. Moldova nu funcţionează. Abia acum începe eliberarea acestuia de influenţa politicului

„Sistemul justiţiei din R. Moldova, în faza sa de urmărire penală, de urmărire anticorupţie, în toate fazele sale juridice, nu funcţionează, din păcate”, a declarat deputatul PAS Vladimir Bolea la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

„Noi am văzut, sub privirile oamenilor, cum au ieşit nişte puşcăriaşi cu renume, după care au venit în faţa CEC şi ne-au numit pe noi turmă, după care au cerut 65 de milioane despăgubiri de la statul Republica Moldova. El, fiind inculpat în alte dosare, şi-a şi permis să fugă în Marea Britanie”, a spus Vladimir Bolea.

Deputatul PAS a menţionat că de abia acum începe eliberarea sistemului judecătoresc de influenţa politicului.

„Trebuiie să existe o forţă. Cine are legitimitatea de a porni procesul de purificare a sistemului judecătoresc? Evident, Parlamentul Republicii Moldova, pentru care au votat 700 000 de oameni., care ne-au dat mandat să facem lucrurile să funcţioneze nu în interesul nostru. Sistemul judecătoresc trebuie eliberat complet de sub influenţa politicului. Este cel mai important lucru”, a conchis Vladimir Bolea.

Fostul ministru al Justiţiei, membru PSRM, Fadei Nagacevschi, a declarat în cadrul emisiunii că problema este în modul în care actuala majoritate parlamentară intervine în sistemul judecătoresc.

„Îmi amintesc că, în anul 2019, partenerii de dezvoltare ne sugerau că trebuie luate măsuri mai elegante, asta în condiţiile în care Republica Moldova era declarat stat capturat. Astăzi nu avem asemenea elemente, dar se utilizează modificări de legislaţie specifice declarării stării de urgenţă pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus Fadei Nagacevschi.
Similare
RECOMANDĂRI