Vlad Ţurcanu: „Dodon încearcă să tensioneze relaţiile cu România, prin retragerea ambasadorului Mihai Gribincea”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vlad Ţurcanu: „Dodon încearcă să tensioneze relaţiile cu România, prin retragerea ambasadorului Mihai Gribincea”

Prin retragerea ambasadorului Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, Igor Dodon ar încerca să tensioneze relaţiile cu România. De această părere este prim-vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale Vlad Ţurcanu.

„Dodon încearcă să tensioneze relaţiile cu România, prin retragerea ambasadorului Mihai Gribincea, care s-a bucurat, pe durata mandatului său, de respect la Bucureşti. Ordinul ce i-a venit de la Moscova este să provoace autorităţile române, să încerce să le dezechilibreze. Până în prezent nu i-a prea reuşit, fiindu-i ignorate avansurile şi tonul său insistent şi dulceag”, scrie Vlad Ţurcanu pe pagina sa de Facebook. 

Membrul PUN spune că, în continuare, sunt două scenarii: 

„Dacă Bucureştiul îi va accepta omul pe care-l va propune în locul lui Mihai Gribincea, va lua acest gest de bunăvoinţă drept unul de slăbiciune şi-l va folosi pe plan intern împotriva contestatarilor săi. Dacă, însă, în trei luni de la depunerea solicitării de agerement nu va primi niciun semn de la MAE român, va folosi acest refuz tacit drept temei de a acuza statul român de ostilitate faţă de RM. Depinde, i-adevărat, şi de candidatură”, mai spune Ţurcanu. 

Amintim că astăzi, Guvernul a aprobat rechemarea din funcţii a şase ambasadori, printre care şi Ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea.

Similare
RECOMANDĂRI