Vlad Plahotniuc comentează ultimele evenimente politice din ţară: Dodon va impune jocul său personal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vlad Plahotniuc comentează ultimele evenimente politice din ţară: Dodon va impune jocul său personal

Fostul lider al democraţilor, Vlad Plahotniuc, apare cu o declaraţie, pentru prima dată în ultimile trei luni. Într-o postare pe Facebook, Plahotniuc susţine că nu a „participat şi nu a fost în niciun fel implicat în producerea acestor schimbări în politica moldovenească”, făcând referire la căderea Guvernului Sandu şi votarea unui nou Executiv, în frunte cu Ion Chicu.

Răsturnarea Guvernului Sandu, după spusele lui Plahotniuc, a confirmat avertizarea sa anterioară că Igor Dodon va impune jocul său personal, va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească şi va face tot posibilul să concentreze principalele pârghii politice în mâinile sale şi să reorienteze vectorul geopolitic al ţării dinspre Occident spre Rusia. 

Totodată, acesta mai spune că miza anti-Plahotniuc a fost, de fapt, o capcană pentru blocul ACUM şi că a fost o miză pro-rusească.

„Dodon va impune jocul său personal, va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească şi va face tot posibilul să concentreze principalele pârghii politice în mâinile sale şi să reorienteze vectorul geopolitic al ţării dinspre Occident spre Rusia. Miza anti-Plahotniuc a fost, de fapt, o capcană pentru blocul ACUM, a fost o miză pro-rusească,” a scris Plahotniuc.

În final, Plahotniuc a lăsat de înţeles că e posibilă o coaliţie între PD şi ACUM pentru „a fi salvat vectorul pro-occidental al ţării”.

Similare
RECOMANDĂRI