Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Viorica Dăncilă a făcut bilanţul guvernării şi a cerut liberalilor şi preşedintelui Klaus Iohannis să îşi asume public că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp

Viorica Dăncilă a cerut, vineri, liberalilor şi preşedintelui Klaus Iohannis să desemneze cât mai rapid un premier şi să îşi asume public că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp şi vor fi majorate, conform legislaţiei în vigoare.

Viorica Dăncilă i-a solicitat, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis să desemneze cât mai rapid un premier care să se prezinte apoi în Parlament cu un program de guvernare şi o echipă de membri ai Guvernului.

Premierul a făcut un bilanţ al guvernării şi a cerut liberalilor şi preşedintelui Klaus Iohannis să îşi asume public că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp şi vor fi majorate.

Declaraţii ale premierului Viorica Dăncilă:

-  Vă asigur că PSD îşi va continua lupta pentru dumneavoastră, îşi va urmări proiectul de ţară şi va lupta în fiecare zi, clipă, pentru ca această alianţă au austerităţii, care a pus la cale moţiunea de cenzură să nu ajungă să facă rău României.

- Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat România. Sunt un om politic responsabil, îmi doresc stabilitate, atât pentru oameni, cât şi pentru ţară.

-Este de datoria noastră să limitam efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat ţara lăsând-o fără strategie şi fără viziune.

-Îi solicit preşedintelui să desemneze cât mai rapid un premier, care să se prezinte în faţa Parlamerntului, cu un program de guvernare şi un Cabinet de miniştr

- Am avut o guvernare cu rezultate bune pentru România, una dintre cele mai bune guvernări din ultimii 30 de ani. Avem curajul să ne uitam în ochii românilor pentru că nu am luat nicio măsura împotriva lor.

- Am crescut salariile şi pensiile şi am asigurat sumele necesare în buget pentru acordarea tuturor drepturilor sociale.

- Am mărit punctul de pensie, am introdus echitatea in sistemul de pensii.

- Cer PNL şi preşedintelui Iohannis să-şi asume public că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp şi majorate conform legilor în vigoare.

-Faţă de anul 2016, în prezent oamenii câştigă cu 41% mai mult.

- Am luat decizia corectă pentru salariaţii din sănătate. Medicii câştigă salarii comparative cu cele din străinătate. Am oprit medicii să plece din ţară.

- Am început un proces de creştere a salariilor din învăţământ

- Pentru binele romanilor sper să nu se distrugă ceea ce noi am realizat până acum.

-Datele Eurostat arată că puterea de cumpărare a românilor au crescut cu 40 %

- În guvernarea PSD, România a înregistrat cea mai mică rată a şomajului, numărul romanilor angajaţi a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele două decenii.

-Cifrele vorbesc cel mai bine şi dacă ne referim la evoluţia PIB.

- Am eficientizat colectarea veniturilor la bugetul de stat

- Am micşorat taxe, TVA de la 20 la 19% şi impozitul pe venit de la 16 la 10 %

- Este de necontestat că investiţiile de la bugetul de stat au crescut cu peste 70% faţa de momentul preluării guvernării. Cea mai mare creştere a investiţiilor publice a fost în echipamente medicale.

- Am alocat fonduri pentru investiţii în toate comunităţile locale

- Am revitalizat turismul prin reducerea TVA şi prin oferirea de vouchere de vacanţă.

- Am susţinut capitalul românesc cu impozitul de 1% . Peste 90% dintre IMM-urile care au beneficiat de acestă măsură au fost româneşti

- Am susţinut puternic agricultură, am acordat la timp subvenţiile, am extins irigaţiile

- Românii trebuie să ştie că au dreptul să ceară continuarea acestor măsuri

- Vom asigura guvernarea până la instalarea unui nou guvern

Similare
RECOMANDĂRI