Vioara găsită în bagajul unei femei pe Aeroportul Internaţional Chişinău nu ar fi Stradivarius
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vioara găsită în bagajul unei femei pe Aeroportul Internaţional Chişinău nu ar fi Stradivarius

Vioara găsită în bagajul unei femei pe Aeroportul Internaţional Chişinău nu este Stradivarius. Această informaţie a fost oferită pentru TVR Moldova de către directorul Filarmonicii Naţionale "Serghei Luncheivici".

Responsabilii de la Serviciul Vamal spun că astăzi urmează să primească rezultatele expertiziei care va stabili dacă e vorba de o vioară Stradivarius.

Directorul editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, susţine că vioara aparţine Alexandrei Conunova. Contactată de TVR Moldova, viorista a refuzat să discute la subiect.  

Directorul Filarmonicii Naţionale, Svetlana Bivol susţine că vioara găsită de vameşi a fost creată de renumitul lutier Giovanni Battista Guadagnini şi că nu e prima dată când persoana merge cu acest instrument muzical la concursurile internaţionale.

SVETLANA BIVOL directorul Filarmonicii Naţionale "Serghei Luncheivici": „Vioara într-adevăr este  Stradivarius? -Nu, Guadagnini este absolut alt autor,  alt meşter, dar tot foarte bun, dar nu e Stradivarius. Asta e prostie, nimeni nu a avut intenţia să scoată vioara, era vioara la care cântă persoana atât.
-Totuşi care a fost problema de ce nu i s-a dat voie să treacă? -Nu a declarat-o când a intrat în ţară, nu a declarat-o că aşa călătoreşte în toată lumea”.

Responsabilii din cadrul Serviciului Vamal precizează că vameşii nu au afirmat că ar fi vorba de o vioară Stradivarius, aşa cum au transmis unele instituţii de presă. Ei precizează că doar ancheta poate stabili acest lucru.

OLESEA PUŞCAŞU, şefa Servicului de Presă, Serviciul Vamal: „Versiunea cu Stradivarius a fost vehiculată de presă, noi nu am spus că vioara ar fi Stradivarius. Urmează să fie stabilit după expertiză”.

Amintim că vioara a fost gasită săptămâna trecută în bagajul unei femei pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Ea dorea să ajungă la un concurs din Federaţia Rusă, şi avea un act de evaluare a instrumentului muzical. Pe acest caz a fost pornită o anchetă  pentru contrabandă.
 
Similare
RECOMANDĂRI