VIDEO. Universităţile din Iaşi dau startul înscrierilor
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Universităţile din Iaşi dau startul înscrierilor

La Iaşi, Universităţile Alexandru Ioan Cuza şi cea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară îşi aşteaptă viitorii studenţi şi masteranzi. La Iaşi vor veni 13 mii de noi proaspăt cursanţi, potrivit stiriletvr.ro.
La admiterea pentru Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi au fost eliminate toate probele scrise, iar probele orale se vor susţine online, prin intermediul platformelor audio-video. Sunt scoase la concurs peste 4.000 de locuri la buget, pentru studiile de licenţă şi mai bine de 2.400 de locuri fără taxă, pentru studiile universitare de master.

De asemenea, sunt disponibile aproape 5.000 de locuri cu taxă, pentru studii de licenţă şi master. Candidaţii se vor putea înscrie începând de astăzi până pe 24 iulie, iar rezultatele se vor afişa între 27 şi 31 iulie.

Şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad" începe astăzi admiterea pentru cele patru facultăţi. Absolvenţii de liceu au la dispoziţie 955 locuri, dintre care 650 sunt cu finanţare de la buget, iar 305 cu taxă. Tot cu finanţare de la buget mai sunt încă 25 de locuri prevăzute pentru absolvenţii liceelor din mediul rural.

La toate specializările facultăţilor Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad" admiterea se face pe baza notelor obţinute la probele de Bacalaureat.

Cei interesaţi de studiile de masterat trebuie să ştie că admiterea continuă până pe 17 iulie, dacă actele sunt depuse online şi până pe 19 iulie, pentru cei care vor depune dosarul la sediul facultăţilor.

Similare
RECOMANDĂRI