Sursa foto:politiadefrontiera.ro Vizualizari:

VIDEO. Un cetăţean al Libiei şi altul din Algeria au încercat să treacă frontiera, ascunşi sub un autocar înmatriculat în R. Moldova

Doi cetăţeni străini, unul din Algeria şi altul din Libia, au vrut să intre în România, ascunşi pe puntea din spate a unui autocar înmatriculat în R. Moldova. Aceştia au fost descoperiţi de către Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Oancea, judeţul Galaţi.

Incidentul a avut loc în data de 19 mai, în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, Z.V. în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autocar marca Scania, înmatriculat în R. Moldova.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse sub autocar, pe puntea din spate, doi bărbaţi.  

Cei doi nu aveau documente de călătorie, în vârstă de 20, respectiv 25 de ani şi  au declarat că s-au ascuns sub autocar cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei.

Şoferul autocarului a declarat că nu cunoştea că cei doi s-ar fi ascuns sub autocarul pe care îl conducea. 

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei doi cetăţeni străini şi de trafic de migranţi faţă de şofer, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Similare
RECOMANDĂRI