VIDEO. UPDATE/ Bloc de locuit, prăbuşit la Otaci: Salvatorii verifică dacă sub ruine nu sunt oameni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE/ Bloc de locuit, prăbuşit la Otaci: Salvatorii verifică dacă sub ruine nu sunt oameni

Un bloc cu 9 etaje din Otaci s-a prăbuşit astăzi. Anunţul a fost făcut acum câteva minute de către Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon.

UPDATE: 11:41. Potrivit informaţiilor IGSU, s-a prăbuşit o scară întreagă a blocului, de la etajul 9 până la etajul 1. Incidentul a avut loc în jurul orei 21.20, pe strada Prieteniei nr.153 din Otaci. Şi IGSU confirmă că nu sunt victime:  46 de oameni, inclusiv 11 copii, au fost evacuaţi încă de la ora 18:00. 

La faţa locului pentru gestionarea situaţiei, dar şi a operaţiunii de intervenţie este conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu. Echipele de salvatori şi pompieri au mers în recunoaştere, pentru a stabili exact că nu sunt persoane sub dărâmături. Angajaţii Inspectoratului de Poliţie au încercuit zona de risc pentru a securiza cetăţenii. La faţa locului este convocată Comisia pentru situaţii excepţionale.

UPDATE: Cu un mesaj referitor la blocul din Otaci, care s-a prăbuşit, a venit şi prim-ministrul Maia Sandu. Aceasta a confirmat că toţi locatarii au fost evacuaţi înainte de prăbulire: „Din informaţia prezentată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, oamenii au fost evacuaţi înainte de prăbuşire şi acum sunt în siguranţă. Locatarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost realocaţi într-un spaţiu sigur. La faţa locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în şedinţa guvernului, vom discuta despre modalităţile de sprijin a oamenilor care au avut de suferit şi au rămas fără locuinţe şi vom iniţia o investigaţie a accidentului produs”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.
-----------------------------------------------
Potrivit şefului statului nu sunt victime, iar rezidenţii au fost evacuaţi în timp util.

De asemenea, o comisie excepţională se va întruni de urgenţă. Şeful statului promite că toţi cei care au rămas fără acoperiş vor primi ajutor. Similare
RECOMANDĂRI