VIDEO. Testări în masă pe insulele greceşti, înaintea începerii sezonului turistic. Cu şalupe, GPS şi frigidere portabile, echipe de medici merg pe fiecare insulă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. Testări în masă pe insulele greceşti, înaintea începerii sezonului turistic. Cu şalupe, GPS şi frigidere portabile, echipe de medici merg pe fiecare insulă

Testări COVID în masă, pe insulele greceşti din Marea Egee. Ministerul elen al Sănătăţii a decis ca înaintea începerii sezonului turistic populaţia să fie testată, potrivit stiriletvr.ro.

Insulele greceşti încep să primească turişti străini din 15 iunie. Până atunci, are loc o amplă campanie de testare a localnicilor.

Panagiotis Arkoumaneas, preşedintele Autorităţii Naţionale de Sănătate: "Scopul nostru e de a-i face pe localnici să se simtă în siguranţă, şi de a interveni, unde e cazul, atât pentru localnici, cât şi pentru turişti. De aceea, facem cât mai multe teste COVID-19, astfel încât toată lumea să se simtă în siguranţă".

Grecia a trecut destul de bine prin pandemie, cu doar 3 mii de cazuri de îmbolnăvire. S-au înregistrat 173 de decese.

Acum două zile au fost ridicate restricţiile de circulaţie din insule, iar din 15 iunie sunt aşteptaţi turiştii străini. Autorităţile speră că numărul mic de îmbolnăviri îi va convinge pe turiştii din alte ţări că Grecia e un loc sigur pentru petrecerea vacanţei.

Localnicii din insule sunt însă destul de reticenţi şi se tem ca, odată cu turiştii străini, să nu vină şi COVID-19.

Turismul e un element cheie în economia elenă. Aproape o treime din locurile de muncă sunt în turism. Din cauza COVID-19, e unul dintre sectoarele cu cele mai mari pierderi.

Pentru a încuraja turismul, autorităţile elene au luat o serie de măsuri. Cea mai recentă este ieftinirea transportului prin reducerea temporară a TVA de la 24% la 13% pentru zboruri aeriene, călătorii cu autocarul şi cu trenul.

 

Similare
RECOMANDĂRI