Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Ţările din Parteneriatul Estic nu trebuie să ţină cont de toate opiniile Moscovei

Ţările din Parteneriatul Estic care îşi doresc un parcurs european cu adevărat ar trebui să se detaşeze de părerile Kremlinului despre politica lor internă. De această părere este redactorul-şef adjunct al platformei media Opendemocracy Mihail Kalujsky.

Redactorul filialei de limbă rusă a Opendemocracy susţine că indiferent de poziţia şi presiunile din partea Moscovei, ţările din Parteneriatul Estic trebuie să-şi menţin ferm poziţia.
 
MIHAI KALUJSKY, redactor-şef adjunct Opendemocracy: "Cred că cel mai important lucru în parcursul european al acestor ţări trebuie să fie o decizie corectă şi coerentă de a refuza să mai urmărească şi în special să ia în considerare ceea ce se discută sau ceea ce spune Moscova".

Potrivit expertului, un nou mandat al lui Vladimir Putin la Kremelin nu va schimba situaţia internă a Rusiei, însă am putea asista la continuarea radicalizării şi înăspririi politicii externe promovate de Moscova.
 
MIHAI KALUJSKY, redactor-şef adjunct Opendemocracy: "În ceea ce priveşte situaţia din Rusia, legată de aşa numitele alegeri, unde rezultatul este uşor de ghicit sau el este clar deja, nu cred că se va schimba ceva radical la nivelul puterii de la Moscova sau la nivelul acţiunilor opoziţiei. Am putea asista la o aprofundare a politicii externe agresive promovate de Kremlin".

Interviul cu jurnalistul german a fost realizat în cadrul unei vizite de studiu în Germania, organizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane, în cadrul proiectului ”Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în ţările Parteneriatului Estic şi Rusia”. Proiectul este implementat în Republica Moldova de Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente.
Similare