VIDEO. Stare de catastrofă. Uraganul Irma a făcut primele victime în Florida
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Stare de catastrofă. Uraganul Irma a făcut primele victime în Florida

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat duminică starea de catastrofă naturală în statul Florida, lovit de uraganul Irma, informează AFP.

Doi şoferi - o poliţistă şi un gardian de închisoare - au murit duminică în Florida implicaţi în accidente rutiere din cauza uraganului. Un alt şofer de camion şi-a pierdut viaţa din motive similare, în arhipelagul Florida Keys de la extremitatea peninsulei Florida.Duminică, 1,8 milioane de locuinţe şi sedii de firme din sudul statului Florida au rămas fără curent; 1,6 milioane de clădiri sunt încă afectate, a anunţat Florida Power & Light (FPL), cel mai mare furnizor de energie electrică din stat. Refacerea reţelelor va dura „săptămâni, nu zile”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Şi alţi distribuitori de energie şi-au avertizat clienţii că este posibil să se producă întreruperi — Duke, pentru un milion dintre cei 1,8 milioane de utilizatori, iar Tampa electric pentru o jumătate de milion din 730.000. Ulterior, bilanţul tuturor companiilor de electricitate din stat a ajuns la două milioane de locuinţe şi sedii afectate de pene de curent. 

Irma a lovit Florida la sfârşitul săptămânii cu vânt de 215 km/h şi ploi torenţiale. Deşi meteorologii au retrogradat uraganul de la categoria 4 la 3, el este în continuare foarte periculos, a anunţat National Hurricane Center (NHC, Centrul american pentru uragane). La Naples, pe coasta de sud-est a peninsulei, se aşteaptă inundaţii cu niveluri de 3,5 până la 5 metri, iar localnicilor li se recomandă să se îndepărteze de ape. 

După trecerea uraganului Irma, în partea franceză a insulei caraibiene Saint-Martin s-au înregistrat oficial 10 morţi. 

Urmăriţi imagini LIVE din Florida.

Similare