Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Societatea civilă cere construcţia autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş

Iniţiativă a societatii civile de la Iaşi, susţinută şi din Republica Moldova. Membrii unor ONG-uri au pornit astăzi într-un marş cu maşini şi motociclete pentru a atrage atenţia Guvernului de la Bucureşti privind necesitatea construirii autostrăzii care ar trebui să lege provinciile istorice Moldova şi Transilvania din România.

Organizatorii susţin că planurile avansate în ultimii ani, care vorbeau despre autostrada Ungheni - Iaşi – Târgu Mureş, au fost date uitării.
 
„Împreună pentru A8”. Aceasta este deviza proiectului de susţinere a unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania. Astăzi, participanţii la marşul de trei zile s-au întâlnit în cel mai estic punct de pe planurile presupusei autostrăzi, la graniţa cu Republica Moldova: localitatea Ungheni.
 
Organizatorii vor să atragă astfel atenţia autorităţilor asupra importanţei economice a unei şosele de mare viteză care să lege cele două provincii istorice, dar şi Republica Moldova, de vestul Europei. Coloana de maşini va pleca mâine către Târgu Mureş, de la kilometrul zero al oraşului Iaşi - Piaţa Unirii.
 
Potrivit autorităţilor locale, proiectul autostrăzii A8 nu este o dorinţă egoistă.
 
Regiunea Moldovei este în continuare una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană. Mulţi investitori s-au plâns, în repetate rânduri, că nu pot dezvolta afaceri aici în lipsa unei autostrăzi.
Similare