VIDEO. Salvatorii din R. Moldova participă în cadrul exerciţiului internaţional de conducere şi coordonare PRUT 2021
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

VIDEO. Salvatorii din R. Moldova participă în cadrul exerciţiului internaţional de conducere şi coordonare PRUT 2021

În perioada 26 -27 octombrie 2021 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă participă în cadrul Exerciţiului Internaţional de Conducere şi Coordonare "PRUT 2021".

Aplicaţiile vizează antrenarea personalului din structurile operative ale IGSU din România şi IGSU din Republica Moldova  în vederea punerii în aplicare a Planului de intervenţie comun pentru asigurarea răspunsului în caz de situaţii de urgenţă. Exerciţiul se desfăşoară pe parcursul a două zile şi are drept scop verificarea punerii în aplicare a procedurilor asociate de trecere a frontierelor în situaţii excepţionale, dar şi utilizarea corectă a formularelor stabilite.


Conform scenariului, sunt puse în aplicare trei situaţii tactice şi anume: gestionarea unui accident cu victime multiple în zona Iaşi -Ungheni, gestionarea unui incendiu forestier în zona Vaslui-Hînceşti, dar şi intervenţia în urma unui accident chimic în zona Cahul -Galaţi.

Pentru realizarea tuturor activităţilor propuse este antrenat personal din structurile operative ale IGSU România şi Republica Moldova precum şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General de Poliţie şi Serviciul Vamal.

În cadrul aplicaţiilor vor fi analizate posibilităţile  de acordare a sprijinului solicitat, adoptarea deciziilor, alertarea forţelor şi mijloacelor, analizarea posibilităţilor de răspuns la solicitări, dar şi executarea intervenţiilor.

Pentru misiunea sunt antrenate şapte autospeciale de intervenţie, printre care de prim ajutor, pentru acţiuni de descarcerare, dar şi de stingere cu apă şi spumă din dotarea IGSU al României şi Republicii Moldova.

Proceduri similare de punere în aplicare a planului de intervenţie comun sunt utilizate la moment  în cadrul misiunii reale realizate de paramedicii şi medici din Republica Moldova detaşaţi la Iaşi pentru acordarea suportului necesar sistemului medical român în lupta cu COVID -19.
Similare
RECOMANDĂRI