Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Reprezentantul OSCE din partea Austriei apreciază discuţiile constructive pe care le-a avut la Chişinău şi Tiraspol

Reglementarea conflictului transnistrean este pe calea cea dreaptă. După trei zile de discuţii la Chişinău, Tiraspol şi Bender, reprezentantul OSCE pentru reglementarea transnistreană a apreciat voinţa politică a părţilor şi angajamentul asumat de acestea.

Oficialul a menţionat că unele soluţii tehnice şi administrative sunt aproape de final, fapt ce va impulsiona procesul de reintegrare.
 
Reprezentantul special al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, susţine că spiritul discuţiilor care a avut loc în cele trei zile este unul constructiv.
 
Oficialul a spus că dacă spiritul constructiv va persista, în timpul apropiat vor putea apărea şi soluţii concrete în anumite chestiuni. Fapt susţinut şi de şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan. Acesta a menţionat că drumul parcurs timp de un an a fost lung, dar se înregistrează deja succese.
 
Scanlan şi-a exprimat speranţa că, în curând, liderii ambelor părţi vor da indicaţii clare negociatorilor principali, astfel încât să fie înregistrate rezultate concrete. Oficialii au avut întrevederi şi cu ambasadorii acreditaţi ai Federaţiei Ruse şi Ucrainei (mediatori), precum şi ai Uniunii Europene şi Statelor Unite (observatori), ca parte a eforturilor coordonate ale partenerilor internaţionali în formatul „5+2”.
Similare