VIDEO. Protestul "#şîeu", din campania "România vrea autostrăzi". Angajaţi şi angajatori şi-au întrerupt activitatea pentru 15 minute
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Protestul "#şîeu", din campania "România vrea autostrăzi". Angajaţi şi angajatori şi-au întrerupt activitatea pentru 15 minute

Vineri a avut loc protestul "#şîeu", din campania "România vrea autostrăzi". Angajaţi şi angajatori, mari companii din întreaga ţară, fotbalişti şi cluburi, medici, presă, chiar şi primari şi-au întrerupt activitatea sau au purtat banderole albe timp de 15 minute, de la ora 15.00.

Protestul inedit a fost iniţiativa omului de afaceri Ştefan Mandachi, cel care a construit primul şi deocamdată singurul metru de autostradă din Moldova. Mandachi a inaugurat metrul de autostradă în timpul protestului naţional de 15 minute.

Să stăm cu toţii, să luam o pauză care să coincidă cu un restart, asta este cea ce îmi doresc un restart mental, naţional, a îndemnat Ştefan Mandachi.

Susţinători ai protestului

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, spune că acest semnal de alarmă este unul important. Corina Creţu spune că sunt întârzieri istorice la construcţia de autostrăzi, dar pe de altă parte este şi o capacitate administrativă destul de redusă de a crea proiecte majore.

Şi preşedintele Klaus Iohannis şi-a declarat susţinerea pentru protest.

În legătură cu protestul care se desfăşoară astăzi la ora 15:00, un protest pentru autostrăzi, vreau să ştie protestatarii că sunt alături de ei #şîeu!

Ludovic Orban, Dacian Cioloş şi Dan Barna s-au declarat solidari cu protestul.

Similare
RECOMANDĂRI