VIDEO. Principesa Elena şi principele Carol, primii ani după căsătorie. Naşterea viitorului rege Mihai
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Principesa Elena şi principele Carol, primii ani după căsătorie. Naşterea viitorului rege Mihai

Căsătoria Principesei Elena şi a Principelui Carol a reprezentat o speranţă pentru viitorul dinastiei române. Regina Maria o admira pe nora sa pentru frumuseţea şi hazul ei. Cuplul princiar a petrecut primii ani la Castelul Foişor şi la vila de pe Kiseleff, pe care le va amenaja chiar mama Regelui Mihai.


Departe de Capitală, la Castelul Foişor, Prinţul Carol nu şi-a ascuns deloc încântarea faţă de fermecul soţiei sale şi de caracterul ei deschis, plin de căldură.

Principesei Elena i se părea că Foişorul seamăna foarte mult cu palatul de vară de la Tatoi şi i-a plăcut să-l reamenajeze.

Principesa Elena a decorat interiorul cu mobilă pe care a cumpărat-o de la magazinul Harold din Londra, lucru pe care l-a făcut şi la reşedinta de pe Kiseleff, unde s-au instalat în decembrie 1921.

La 25 Octombrie 1921, în urma unei naşteri foarte dificile, apare pe lume urmaşul pe tron, unicul fiul, Mihai.

Regina Sofia a Greciei a trimis la Sinaia medicul de familie care a adus-o pe lume şi pe Elena. Datorită lui au fost salvaţi mama şi bebeluşul regal, care s-a născut prematur.

Toată lumea a fost încântată de naşterea unui nou moştenitor, mai ales că era şi băiat, iar viitorul dinastiei a fost asigurat. I se dă numele Mihai, după cel mai mare erou al istoriei României, Mihai Viteazul, a notat Elena în jurnalul pe care i l-a făcut bebeluşului regal încă din primele zile de viaţă.

În toate fotografiile, se citeşte fericirea Elenei, care în 1922, ca toată Familia Regală, a primit o funcţie militară onorifică, aceea de colonel onorific al Regimentului 9 Roşiori.

Principesa Elena iubea caii, a fost pasionată de echitaţie. Când locuia în Capitală, era văzută călărind în fiecare dimineaţă. Ea a înfiinţat Concursul Anual de Hipism, un eveniment monden care s-a bucurat de succes în perioada interbelică.

Televiziunea Română începe o campanie de reportaje care vor fi difuzate până în 20 Octombrie, din care vom afla adevărata poveste a Reginei Elena, ceea ce ne-a lăsat ea până astăzi şi nu se ştie. Sunt imagini deosebit de preţioase, inedite, din România şi din străinătate, care nu s-au mai difuzat până astăzi, unele dintre ele filmate chiar de Regele Mihai.

Similare
RECOMANDĂRI