VIDEO. Primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost confirmat în România. Bărbatul a intrat în contact cu italianul bolnav
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost confirmat în România. Bărbatul a intrat în contact cu italianul bolnav

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, au anunţat primul caz de coronavirus confirmat în România.

Este vorba despre un bărbat care a intrat în contact cu italianul care a vizitat România şi a fost depistat cu coronavirus la întoarcerea în Italia.


Bărbatul, care este asimptomatic, este transportat la Bucureşti, la Institutul Matei Balş.

Alte şapte persoane din familia bărbatului infectat au rămas izolate la domiciliu, sub pază. Printre aceste persoane nu sunt copii, dar sunt persoane în vârstă.

Autorităţile nu au dat alte detalii despre vârsta bărbatului sau localitatea din care este acesta.

Toate persoanele care au intrat în contact cu italianul de 71 de ani care s-a aflat timp de cinci zile în ţara noastră au fost testate şi acesta este singurul caz depistat  pozitiv, până în acest moment.

Alte 33 de teste sunt în lucru, potrivit autorităţilor, care fac apel la calm şi dau asigurări că se iau toate măsurile care se impun.

Similare
RECOMANDĂRI