Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Prima reacţie a lui Traian Băsescu după demisia Guvernului Filip: „Partidul Democrat este un partid care ar trebui să dispară de pe eşichierul politic al R. Moldova”

Fostul preşedinte al României spune că plecarea Partidului Democrat de la guvernare nu este motiv de bucurie, ci e motiv de îngrijorare „pentru că situaţia economică a Republicii Moldova nu este dintre cele mai bune, în momentul de faţă atât alianţa ACUM cât şi socialiştii au obligaţia să repornească ţara.” Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Traian Băsescu consideră că primul lucru pe care ar trebui să îl facă prim-ministrul Maia Sandu ar fi să cureţe instituţiile statului de „clientela” lui Plahotniuc.

„Nu mi-a fost uşor să susţin public alianţa ACUM cu socialiştii domnului Dodon, dar ca un politician raţional am realizat că pericolul mult mai mare este oligarhizarea  ţării, această capturare a ţării de un om, de Plahotniuc, în condiţiile în care Partidul Democrat a devenit  instrumentul prin care Plahotniuc îşi exercita puterea în nume propriu. Deci Partidul Democrat este din păcate este un partid care ar trebui să dispară de pe eşichierul politic al R. Moldova pentru că a acceptat să fie doar un simplu instrument a exercitării puterii lui Plahotniuc.”
 
„Moldova nu este într-un moment uşor, procesul de scăpare de sub captura lui Plahotniuc va fi un proces dificil cu multe trădări din interiorul aparatului de stat şi cu multe nerespectări a liniei noii guvernări,” declară Traian Băsescu.  

Amintim că astăzi PDM anunţat că pleacă de la guvernare prin demisia Guvernului. 
Similare
RECOMANDĂRI