Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Preşedintele Iohannis: Vor urma zile de doliu naţional. Premierul Tudose, politicieni şi ambasadori au transmis condoleanţe Familiei Regale

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis condoleanţe Familiei Regale şi a anunţat că România va organiza toate ceremoniile aşa cum se cuvine şi vor urma şi zile de doliu naţional.

Preşedintele Klaus Iohannis:

“Regele Mihai a fost una dintre cele mai mari personalităţi ale României. Este o mare pierdere pentru România, pentru români. Condoleanţe Familiei Regale. România va organiza toate ceremoniile aşa cum se cuvine şi vor urma şi zile de doliu naţional. Am avut o întâlnire cu ambasadori UE şi am ţinut ca împreună să avem un moment de reculegere”.

Premierul Mihai Tudose:

“Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate şi demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simţi mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificaţie deosebită pentru naţiunea noastră. Amintirea Majestăţii Sale va rămâne mereu vie. Condoleanţe Casei Regale a României, vă suntem alături şi vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!"

„Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru” (Regele Mihai, discurs în Parlament în 2011)”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea:

“Sunt profund întristat de vestea morţii Regelui Mihai! Lunga sa suferinţă nu a putut atenua şocul acestei veşti. Aceasta este dovada cea mai palpabilă a prezenţei Regelui Mihai în sufletele noastre, a importanţei sale pentru noi, românii. Golul pe care îl lasă în urmă este imens. Imensă este însă şi contribuţia Regelui în Cel De-al Doilea Război Mondial şi în salvgardarea destinului românesc.

Regele Mihai a luptat pentru o Românie întreagă, democratică şi europeană, care-şi respectă propria tradiţie şi propriile valori naţionale. Testamentul său politic este limpede şi nu avem decât să-l urmăm toţi, indiferent de convingerile politice! Dumnezeu să-l odihnească!”

Similare