Sursa foto:Capital Vizualizari:

VIDEO. Preşedintele Iohannis a felicitat CSM, Parchetele şi Înalta Curte. I-a criticat, în schimb, pe aleşii puterii

Preşedintele Klaus Iohannis a felicitat CSM, Parchetele şi Înalta Curte pentru felul în care au acţionat pentru menţinerea independenţei justiţiei. Iohannis i-a criticat, în schimb, pe parlamentarii din coaliţia de guvernare şi pe ministrul Tudorel Toader, pentru felul în care au decurs procedurile de modificare a legilor justiţiei.

Explicaţia, susţine şeful statului, este că în poziţii-cheie din stat sunt persoane cu probleme penale.

Veţi avea în mine un partener şi un susţinător constant pe care vă puteţi baza, le-a spus preşedintele şefilor din sistemul de justiţie.

Iohannis i-a criticat, în schimb, pe parlamentarii din coaliţia de guvernare şi pe ministrul Tudorel Toader, pentru felul în care au decurs procedurile de modificare a legilor justiţiei.

"Am afirmat în repetate rânduri, şi o să mai afirm, spre disperarea lor, că astfel de persoane (cu probleme penale, n.r) nu au ce căuta în conducerea statului, exact din acest motiv, fiindcă dintr-un interes personal, evident, ei vor fi tot timpul tentaţi să pună sub semnul întrebării sistemul de justiţie. Personal, sunt convins că dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituţia, arhitectura statului, este obligatoriu să introducem principiul integrităţii chiar în Constituţie, altfel s-ar putea ca situaţii de acest tip să apară şi în alte cicluri electorale", a declarat preşedintele.

Ministrul Justiţiei a evitat să spună ce decizie a luat în privinţa şefei DNA, Codruţa Kovesi, dar a reamintit că el poate doar să propună revocarea acesteia, decizia aparţine preşedintelui.

După plecarea lui Klaus Iohannis, membrii CSM şi-au ales noul preşedinte: pe Simona Marcu, judecătoare la Înalta Curte, relatează Ştiri TVR.

Similare