VIDEO. PAS vrea modificarea Regulamentului Parlamentului. Mai multă transparenţă în Legislativ
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. PAS vrea modificarea Regulamentului Parlamentului. Mai multă transparenţă în Legislativ

Deputaţii din Fracţiunea PAS Blocul ACUM, Lilian Carp şi Galina Sajin vor înregistra iniţiativa legislativă de modificare a Regulamentului Parlamentului, menită să sporească transparenţa decizională. Modificarea presupune ca toate amendamentele, interpelările şi întrebările împreună cu răspunsurile aferente să fie publicate de către deputaţi în mod oficial.

Totodată deputaţii au cerut publicarea intervenţiilor şi ale discursurilor de la Tirbuna Parlamentului. 

"La moment siteul Parlamentului nu permite accesare a astfel de informaţii, sunt doar amendamentele ler general publicate. Practica internaţională ne arată că monitorizarea activitaâii deputaţilor este pe larg accesptată şi asigurată în ţările democratice. Vrem ca şi noi să purcedem pe această cale, vrem să luăm exemplu României, dacă accesaţi siteul senatului sau al camerei deputaţilor veţi putea vedea fiecare activitate a fiecărui deputat în parte", a declarat Galina Sajin.Potrivit deputatului Fracţiunii PAS Blocul ACUM, Lilian Carp, la amendamente vor fi anexate şi lista autorilor. În prezent procedura prevede ca după votarea în prima lectură a proiectelor de lege şi ulterior discutarea acestora în comisiile de profil amendamentele să nu mai sunt citite în a doua lectură şi se votează fără a fi cunoscut autorul. 

"Astfel noi ne trezim cu modificări minune şi noi nu ştim care sunt deputaţii care propun aceste amendamente," menţioneză, Lilian Carp.
Similare
RECOMANDĂRI