VIDEO. Octavian Ţîcu de la tribuna Parlamentului, către PDM:  Vreţi opoziţie? Opoziţie o să aveţi la închisoare!
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Octavian Ţîcu de la tribuna Parlamentului, către PDM: Vreţi opoziţie? Opoziţie o să aveţi la închisoare!

Octavian Ţîcu de la tribuna Parlamentului, în luare de cuvânt pe marginea proiectului de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor privind tentativa puciului anticonstituţional, a învinuit Partidul Democrat de uzurparea puterii în stat şi le-a spus că vor trebui să facă închisoare. Deputatul a făcut referinţă la documentul prin care Republica Moldova a fost declarată stat capturat.

„În 2016 a fost uzurpată puterea în stat, în 2016 această minoritate politică fără drept constituţional a instituit un Guvern pe timp de noapte, a preluat puterea prin cumpărare de deputaţi, care ca oile s-au vândut în acest Parlament şi care au constituit un Guvern, care la ora actuală, nu este responsabil doar de acest puci, care a fost în iunie.

Noi avem nevoie de o investigaţie serioasă despre cum PD-ul şi oamenii lui Vladimir Plahotniuc au preluat instituţiile statului, o mână de bandiţi au instituit instituţiile statului la cheremul unor decizii care s-au făcut de un clan.”

Deputatul a făcut referire la declaraţia făcută în Parlament, pe 8 iunie, cu privire la faptul că Republica Moldova a fost declarată stat capturat.  

„Ce discuţii avem noi aici, ce opoziţie? Noi am denunţat regimul oligarhic, noi am spus clar, PDM şi Plahotniuc - responsabil de uzurparea puterii în stat, noi am spus că este dictatură şi insituţiile statului sun captive. Vreţi opoziţie? Opoziţie o sa aveţi la închisoare”. Toţi oamenii care sunt responsabili de uzurparea puterii în stat vor trebuii să facă închisoare atunci când noi în această declaraţie adoptată am stabilit clar demisia Procurorului General, demisia SIS-ului, CEC-ului, CNA şi a altor instituţii care au contribuit la uzurparea puterii în stat.  Acesta este un document juridico-politic care ne oferă nouă posibilitatea să intervenim într-un sistem controlat de PDM.”
Astăzi deputaţii au aprobat  un proiect prin care se va crea o Comisie care să ancheteze tentativa puciului anticonstituţional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curţii Constituţionale şi a Procuraturii Generale. Este vorba despre deciziile şi hotărârile Curţii Constituţionale luate între 7 şi 9 iunie.

Urmăriţi sedinţa aici
Similare
RECOMANDĂRI