VIDEO. Narcotice de peste două milioane de lei, capturate de oamenii legii la Făleşti. Trei bărbaţi au fost arestaţi
Vizualizari:

VIDEO. Narcotice de peste două milioane de lei, capturate de oamenii legii la Făleşti. Trei bărbaţi au fost arestaţi

La data de 27 mai, angajaţii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului naţional de investigaţii al IGP, în conlucrare cu cei ai Inspectoratului de Poliţie Râşcani al municiului Chişinău, sub conducerea procurorilor din cadrul oficiului Râşcani al Procuraturii municipiului Chişinău, au destructurat activitatea ilegală a unui grup infracţional specializat în introducerea prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova şi comercializarea ulterioară a stupefiantelor.

Poliţia a reţinut în flagrant delict trei persoane, fiind confiscate droguri în valoare de peste 2,6 mln. lei, scrie echipa.md.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, poliţiştii au identificat membrii grupării infracţionale, trei bărbaţi cu vârsta de 29, 37 şi 39 de ani, toţi originari şi locuitori ai raionului Făleşti, anterior condamnaţi pentru mai multe infracţiuni.

Liderul grupării, în vârstă de 39 ani, dirija activitatea infracţională distribuind sarcini membrilor grupării, organiza transportarea drogurilor din ţările UE şi introducerea acestora pe teritoriul Republicii Moldova, ulterior colecta banii de la cumpărători şi le indica locaţia unde drogurile sunt ascunse.
 

Astfel, oamenii legii au efectuat 9 percheziţii la domiciliile membrilor grupării şi locurile de depozitare a drogurilor, de unde au fost depistate şi ridicate peste 5 500 pastile Ecstasy cu valoarea de peste 1.100.000 lei (o pastilă era comercializată la preţul de 200 – 300 lei consumatorilor), peste 2,6 kg de PVP drog sintetic (sare, „соль”) cu valoarea de aproximativ 1.560.000 lei (un gram de PVP era comercializat la preţul de 600 – 800 lei consumatorilor), cântar electronic, bani proveniţi din realizarea drogurilor. La fel, au fost ridicate şi urmează să fie aplicat sechestru pe două automobile de marcă Nissan X-Trail şi VW Phaeton.

În cadrul acţiunilor procesuale efectuate s-a stabilit că drogurile erau transportate preponderent din Polonia şi România, iar în acest sens erau utilizate automobilele menţionate mai sus, dotate cu locuri special amenajate ca ascunzişuri.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore, ulterior instanţa de judecată a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care le va fi demonstrată vina, aceştia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.


 

Similare
RECOMANDĂRI