VIDEO. Misiune umanitară internaţională a medicilor români. 15 specialişti ai MApN pleacă în SUA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Misiune umanitară internaţională a medicilor români. 15 specialişti ai MApN pleacă în SUA

Premierul Ludovic Orban a transmis succes, luni, echipei de specialişti MApN care pleacă într-o misiune în statul american Alabama pentru a oferi sprijin autorităţilor locale în lupta contra COVID-19, subliniind că între Statele Unite şi România este un "solid" Parteneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate.


 

"O echipă formată din 15 medici, asistente medicale, specialişti CBRN care efectuează o misiune de 14 zile în statul Alabama, evident, în spiritul solidarităţii şi cooperării între Statele Unite ale Americii şi România. O misiune care are, pe de-o parte, obiectivul de a fi alături de medicii din Statele Unite ale Americii, dar, de asemenea, şi de a vedea foarte clar cum acţionează echipele medicale din Statele Unite în lupta împotriva COVID. Urez succes misiunii noastre şi folosesc din nou această ocazie pentru a transmite un mesaj ferm - între Statele Unite şi România este un solid parteneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate", a declarat Orban, la Baza Militară 90, la plecarea specialiştilor MApN.

La eveniment au mai participat ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Echipa Ministerului Apărării este formată din 5 medici, 5 asistenţi medicali şi 5 specialişti în domeniul evitării contaminării cu coronavirus. Cei 15 medici români vor sta aproximativ 2 săptămâni în Statele Unite şi vor lucra în mai multe spitale din statul Alabama.

Este a treia misiune internaţională de la începutul pandemiei la care participă cadre medicale din ţara noastră. România a mai trimis medici în Italia şi în Rep Moldova. SUA ocupă primul loc la nivel mondial la numărul de îmbolnăviri cu coronavirus, cu peste 1,6 milioane de cazuri şi 100.000 de decese din cauza COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI