VIDEO. Ministrul agriculturii: Preţurile mari la cartofi sunt „speculaţii”
Sursa foto:MADRM/Facebook Vizualizari:

VIDEO. Ministrul agriculturii: Preţurile mari la cartofi sunt „speculaţii”

Preţurile mari din ultima perioadă, pe care le-au afişat agenţii economici la cartofi, fie la piaţă, fie în magazine, sunt... speculaţii. Asta o spune ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc, care a găsit, pe traseul Chişinău-Nisporeni, un punct de comercializare a cartofilor, unde un kilogram costa 11 lei.

„Am oprit pe traseul Chişinău-Nisporeni. Am văzut că cineva staţiona şi vindea cartofi. Nu am putut rămâne indiferent, văzând preţul.

Pe fundalul speculaţiilor care tot mai frecvente, precum că preţul la cartofi a crescut esenţial, vreau să infirm aceste speculaţii. La ziua de astăzi, ora 16:40, data de 21 mai, preţul unui kg de cartofi importaţi din Bielorusia constituie 11 lei, iar ceapa este 15 lei. De dimineaţă, colegii mei au mers cu pieţele şi reţelele de comercializare, unde la fel, au constatat o scădere esenţială a preţurilor la cartofi”, spune Nicolae Ciubuc, într-un live făcut pe Facebook.

Mai mult, ministrul spune că în pieţele de comercializare angro preţul a scăzut chiar şi cu 10 lei. Acesta mai spune că ce ţine de cartofi noi, preţul nu este prea mare, ci „corespunzător perioadei în care apar cartofii noi”.
De menţionat că în luna aprilie, un kilogram de cartofi putea fi cumpărat cu aproximativ şapte lei, acum costă, în medie, cu 10 lei mai mult. Mai mult, săptămâna trecută comercianţii au afişat preţuri de peste 20-25 de lei. 
 

Citeşte şi:

Legumele au ajuns să coste aproape cât carnea. Preţurile au crescut cu 31,5%
 

DOC. ACUM cere explicaţii şi informaţii, după ce cartofii din pieţe şi magazine s-au scumpit semnificativ


 
Similare
RECOMANDĂRI