Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Mii de luminiţe sunt aprinse, din această seară, în centrul Chişinăului şi pe străzile principale

Cu patru zile întârziere, sărbătorile de iarnă sunt inaugurate în această seară la Chişinău. În sfârşit, în centrul capitalei, sunt aprinse mii de beculeţe. Bradul a fost împodobit noaptea trecută. Primarul interimar Silvia Radu spune că va iniţia o anchetă de serviciu pentru a-i pedepsi pe cei care sunt vinovaţi de distrugerea pomului transportat din Ucraina. Despre inaugurarea din Piaţa Marii Adunări Naţionale aflăm de la colega noastră Svetlana Gore.

Câţi bani s-au cheltuit până acum pentru bradul adus din Ucraina nu se ştie. Silvia Radu a refuzat să dea o cifră, însă e ferm convinsă că banii vor fi recuperaţi pe cale juridică. 
 
„Criza bradului” de la primărie, care a isterizat o ţară întreagă, a fost, de fapt, şi un test pentru angajaţii municipalităţii. Nu toţi l-au trecut, a dat de înţeles Radu.
 
Despre faptul că i s-ar pune beţe-n roate, primarul interimar s-a plâns încă de săptămâna trecută. Ea a dat vina pe reprezentanţii PL. Valeriu Munteanu, fostul ministru al Mediului, a acuzat-o public pe Silvia Radu că ar fi dispus taierea ilegală a bradului care se află acum în PMAN.
 
Bradul de Crăciun trebuia să fie inaugurat pe 1 decembrie. Pomul ucrainean a ajuns, însă, abia sâmbătă noaptea, dar era într-o stare deplorabilă, fără crengi şi vestejit. Aşa a şi fost instalat, dar muncitorii l-au şi dat jos repede, la indicaţiile Silviei Radu. Acesta a costat 15 mii de lei şi avea o înălţime de 30 de metri.
 
Similare