VIDEO. Mărturii ale pacienţilor infectaţi cu COVID-19, care nu au crezut în existenţa virusului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Mărturii ale pacienţilor infectaţi cu COVID-19, care nu au crezut în existenţa virusului

Nu au crezut nicio clipă că noul coronavirus există! Şi cu atât mai puţin că ei se vor îmbolnăvi de COVID-19.Boala însă nu a ales. Şi au ajuns în spital, chiar cu tubul de oxigen lângă ei, mulţi dintre cei care au negat gravitatea şi pericolul pandemiei.


 Zeci de pacienţi infectaţi cu SARS-COV2 care sunt trataţi la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara povestesc prin ce au tercut după ce au constatat că pericolul de îmbolnăvire chiar pândeşte la tot pasul. Şi îi îndeamnă răspicat, insistent, pe toţi cei care nu cred în COVID să se protejeze. Până nu e prea târziu.

La începutul lunii iunie, la Spitalul Victor Babeş mai erau internaţi 6 pacienţi confirmaţi cu COVID-19. Acum toate saloanele sunt pline iar spitalul a fost reorganizat de patru ori.

Aproape 100 de pacienţi, de toate vârstele, sunt trataţi în zona roşie a Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Cei mai mulţi nu au crezut o clipă că s-ar putea îmbolnăvi vreodată de COVID-19. Lavinia Jucşor are 33 de ani şi este din Făget. E mama a patru copii şi stă în spital de aproape 2 săptămâni.

Odată infectaţi, pacienţii care nu credeau în existenţa bolii şi-au schimbat părerea după primele zile în spital. Simptomele, atmosfera şi frica de necunoscut i-au făcut să trăiască cea mai traumatizantă experienţă a vieţii lor.

Medicii timişoreni sunt revoltaţi de atitudinea unor români şi resping acuzaţiile celor care spun că doctorii nu îţi fac treaba sau ţin pacienţii cu forţa în spital.

Au trecut 5 luni de când medicii şi celelalte cadre medicale de la Spitalul "Victor Babeş" îmbracă zi de zi costumul de protecţie şi luptă neîncetat pentru a salva pacienţii. Sunt 30 de grade Celsius afară, iar munca în combinezon e la limita suportabilităţii. În plus, cu toţii au început să obosească.

Judeţul Timiş a trecut de 1000 persoane infectate cu SARS-COV2, de la începutul pandemiei şi până în prezent. Jumătate dintre paturile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş, inclusiv din unitatea mobilă sunt ocupate. Sunt pline şi unităţile medicale suport din judeţ.

Similare
RECOMANDĂRI