VIDEO. Ludovic Orban la Bruxelles: Tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuţie, care ne creează îngrijorare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Ludovic Orban la Bruxelles: Tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuţie, care ne creează îngrijorare

Aflat în prima sa vizită oficială în calitate de prim-ministru al României la Bruxelles, Ludovic Orban a declarat că tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuţie, care creează îngrijorare. Ludovic Orban a spus că i-a comunicat atât comisarului pentru extindere, cât şi altor oficiali europeni, că trebuie să privească cu maximă exigenţă tot ceea ce se întâmplă în Republica Moldova şi, practic, dacă nu se respectă angajamentele care au fost luate în ceea ce priveşte parcursul european, „Uniunea Europeană, Comisia Europeană să reacţioneze în consecinţă”.

Premierul de la Bucureşti spune că le-a mai transmis oficialilor europeni că actualul guvern al Republicii Moldova, condus de Ion Chicu, nu poate fi considerat „un partener serios", opiniile premierului au fost exprimate în timpul declaraţiilor de presă în faţa jurnaliştilor. 

„Am transmis un mesaj care e foarte bine cunoscut după moţiunea de cenzură depusă de PSRM, partidul lui Dodon, care a dus la căderea Guvernului Maia Sandu, iar ulterior la formarea unui guvern PSRM, fără singura forţă politică clar pro-europeană şi care avea girul nostru, şi numai al nostru, şi ne conferea garanţia unui parcurs european pentru Republica Moldova, deci tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova reprezintă o involuţie, care creează, ne creează îngrijorare, şi din punctul nostru de vedere, nu putem să considerăm un partener serios actualul guvern”. 


Declaraţiile pot fi urmărite începând cu minutul 6:00."Am comunicat atât comisarului pentru extindere, cât şi altor oficiali europeni, că trebuie să privească cu maximă exigenţă tot ceea ce se întâmplă în Republica Moldova şi, practic, dacă nu se respectă angajamentele care au fost luate în ceea ce priveşte parcursul european, Uniunea Europeană, Comisia Europeană să reacţioneze în consecinţă”.

 Ludovic Orban şi-a exprimat susţinere în continuarea reformelor interne, în special cele din domeniul justiţiei, în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova. 

Similare
RECOMANDĂRI