VIDEO. Grupare specializată în colectarea şi comercializarea metalelor feroase, deconspirată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Grupare specializată în colectarea şi comercializarea metalelor feroase, deconspirată

Un grup infracţional organizat a fost documentat de poliţie fiind suspectat de organizarea unei scheme de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, prin introducerea unor date denaturate în actele de contabilitate, financiare şi bancare.

Domeniul de activitate fiind  colectarea, păstrarea, prelucrarea, comercializarea, precum şi exportarea resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase.
 
În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în perioada de timp  2017 - iulie 2019, mai multe persoane au pus în funcţiune un sistem fraudulos de tăinuire a originii şi legalizării metalelor de o provenienţă dubioasă, prin camuflarea preţului de livrare şi achiziţie, fapt ce a generat obţinerea unor venituri ilicite în proporţii deosebit de mari.Astfel, la data de 9 septembrie, curent, ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi SPIA a MAI, au efectuat 14 percheziţii la domiciliile şi entităţile economice pe care le gestionau. Ca rezultat,  au fost depistate şi ridicate documente pe marginea unor tranzacţii dubioase, agende, telefoane mobile şi suporturi electronice care au importanţă pentru organul de urmărire penală. Acţiunile s-au desfăşurat cu suportul ofiţerilor de la BPDS „Fulger”. 
  
În acest caz a fost iniţiată  cauze penale pentru „spălarea banilor în proporţii deosebit de mari” şi „folosirea documentelor oficiale false”. Persoana culpabilă de asemenea infracţiuni se pedepseşte  cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu amendă aplicată persoanei juridice  de la 650 000 la 800 000 de lei sau cu lichidarea acesteia.
Similare
RECOMANDĂRI