Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Grădiniţa din satul Zamciogi a fost renovată cu bani de la Guvernul României

Bucurie fără margini pentru încă 68 de copii din satul Zamciogi, raionul Străşeni. Grădiniţa în care învaţă aceştia a fost renovată cu sprijinul financiar al Guvernului de la Bucureşti. România a investit peste un million de lei pentru ca aceşti micuţi să studieze în condiţii europene.

În septembrie, TVR Moldova a arătat, prin intermediul campaniei “Grădinita mea, împreună construim viitorul”, că sute de grădinite din Republica Moldova au primit o înfăţisare europeană.
 
În Zamciogi, copiii testează terenul de joacă, un loc nou pentru ei. Pentru renovare, instituţia preşcolară a primit peste un milion de lei din grantul oferit de Guvernul României. A fost schimbat acoperişul care curgea, iar faţada cădea, aşa că a fost renovată.
 
Tot din aceşti bani a fost montat şi gardul. Grădiniţa are 3 grupe şi este frecventată de 68 de copii.
 
La inaugurarea grădiniţei au participat mai mulţi deputaţi şi senatori din România. Oficialii au ţinut să menţioneze că vor continua să susţină proiectele care aduc beneficii directe oamenilor. Iar apoi au accepat invitaţia gazdelor de a sădi copaci în curtea instituţiei, pe aleea prieteniei.
 
Pentru renovarea şi dotarea grădiniţelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro, în trei tranşe. De aceste fonduri au beneficiat, până acum, peste 900 de instituţii preşcolare.
 
TVR Moldova a lansat în septembrie şi o campanie în acest sens, prin care a arătat cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului condiţiile europene de care au parte după renovare peste 2 sute de mii de copii şi educatori.
 
Similare