VIDEO. ”Glorie Ucrainei!”. Scandal politic la CM 2018? Eroul croaţilor riscă suspendarea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. ”Glorie Ucrainei!”. Scandal politic la CM 2018? Eroul croaţilor riscă suspendarea

Domagoj Vida a fost eroul sfertului de finală pe care Croaţia l-a câştigat în faţa Rusiei, în urma loviturilor de departajare, dar e în pericol să rateze semifinala cu Anglia, din cauza unui mesaj cu tentă politică, publicat pe reţelele de socializare, la scurt timp după meciul de la Sochi, scrie digisport.

Autorul golului marcat de Croaţia în prelungiri şi unul dintre jucătorii care au transformat la seria de lovituri de la 11 metri, Vida s-a făcut remarcat şi la finalul partidei cu Rusia.

Într-un scurt video, apărătorul de 29 de ani legitimat la Beşiktaş, aflat lângă Ognjen Vukojevic, fost jucător şi actual scouter al lui Dinamo Kiev, formaţie la care a evoluat şi Vida până la începutul acestui an, a dedicat victoria ucrainenilor.

Vida a strigat "Glorie Ucrainei!", care reprezintă numele unui cântec al armatei ucrainene şi al naţionaliştilor care se opun cererilor teritoriale ale Rusiei. "Această victorie este pentru Dinamo şi pentru Ucraina", a completat Vukojevic.


Liveuamap@Liveuamap

Croatian defender Vida and former Dynamo Kyiv player, gives the "Glory To Ukraine" greeting after victory over Russia pic.twitter.com/kUHRze9gBn https://liveuamap.com/en/2018/8-july-croatian-defender-vida-and-former-dynamo-kyiv-player …

9:34 AM - Jul 8, 2018


"E o victorie pentru Croaţia, politica nu are nimic de-a face. A fost o glumă. Am prieteni acolo de când jucam la Dinamo Kiev, nu am vrut să spun nimic altceva. Nu înţeleg de ce fanii ruşi nu pot accepta asta. Îmi place poporul rus, totul a fost doar o glumă", a spus Vida.Imaginile au fost difuzate la TV în Rusia şi, evident, nu au fost bine primite de public. Reacţiile l-au determinat pe fundaşul croat să explice că totul s-a dorit a fi doar o glumă.

Potrivit The Sun, care a solicitat un punct de vedere al FIFA legat de acest incident, forul mondial investighează cazul şi va lua o decizie în următoarele zile. În ceea ce priveşte folosirea de sloganuri politice, regulamentul disciplinar prevede o suspendare de două meciuri şi o amendă minimă de 5.000 de franci elveţieni.

Totuşi, există un precedent la actuala ediţie a Cupei Mondiale, care oferă motive de optimism în tabăra croată că Vida nu fi suspendat la semifinala cu Anglia.

Elveţienii Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka şi Stephan Lichtsteiner au primit doar amenzi, după ce, la meciul din grupe cu Serbia, câştigat cu 2-1, au sărbătorit golurile făcând un gest cu trimitere evidentă la vulturul aflat pe steagul Albaniei. O atitudine provocatoare, în contextul tensiunilor dintre sârbi şi albanezi.

Similare
RECOMANDĂRI