VIDEO. Flashmob în faţa ambasadei Belarusului la Chişinău. Unioniştii condamnă acţiunile violente ale forţelor de ordine din Minsk
Vizualizari:

VIDEO. Flashmob în faţa ambasadei Belarusului la Chişinău. Unioniştii condamnă acţiunile violente ale forţelor de ordine din Minsk

Unioniştii condamnă acţiunile violente ale forţelor de ordine din Belarus şi îşi manifestă solidaritatea cu oamenii care au ieşit în stradă pentru democraţie şi alegeri corecte.

Cu un mesaj de susţinere, unioniştii au venit în faţa Ambasadei Republicii Belarus în Republica Moldova.

„Solidari cu poporul din Republica Belarus! Susţinem şi apreciem efortul şi sacrificiul oamenilor care luptă împotriva dictaturii şi cenzurii, care îşi doresc un viitor democratic, liber, european! Condamnăm vehement agresivitatea şi cruzimea cu care acţionează organele de forţă. Îndemnăm colaboratorii de poliţie să înceteze toate manifestările de violenţă asupra protestatarilor paşnici!”, a declarat preşedintele „UNIREA-ODIP”, Vlad Bileţchi.Mai mult, unioniştii condamnă servilismul şi lipsa de demnitate a şefului statului, Igor Dodon, care a dat mâna cu ţările unde primează cenzura şi lipsa de democraţie şi l-a felicitat pe Lukaşenko.

Deja nu mai este o mirare pentru noi faptul că Dodon se închină cui îi pofteşte inima doar pentru a primi vestitele pachete cu bani. Dar este inacceptabil să transmiţi felicitări „din numele întregului popor al Republicii Moldova”. Ne desolidarizăm de aceste declaraţii şi condamnăm comportamentul ruşinos de care dă dovadă Dodon”, a mai precizat Bileţchi.

Amintim că începând de duminică, în marile oraşe din Belarus au avut loc ciocniri violente între poliţie şi protestatari, pe reţelele de socializare fiind publicate imagini video în care în forţele de ordine aplică violenţa în privinţa manifestanţilor. Presa internaţională scrie că în timpul scrutinului, internetul a picat în Minsk, dar şi în alte regiuni ale ţării.
Similare
RECOMANDĂRI