UPDATE. VIDEO. Italia: Două persoane au murit şi 67 au fost rănite după o explozie uriaşă în apropierea aeroportului din Bologna
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE. VIDEO. Italia: Două persoane au murit şi 67 au fost rănite după o explozie uriaşă în apropierea aeroportului din Bologna

Două persoane au murit şi 67 au fost rănite într-un accident produs în apropierea oraşului italian Bologna. 14 oameni sunt în stare critică. O explozie de mare putere a avut loc pe linia de centură a oraşului.

Unii martori susţin că în deflagraţie a fost implicată o cisternă care transporta substanţe inflamabile. O parte dintre acestea a căzut în parcarea unei firme care vinde autoturisme. Mai multe maşini au sărit în aer.

Consulatul General al României la Bologna urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de explozia produsă luni în apropierea aeroportului din localitatea italiană, iar în prezent nu există solicitări de asistenţă din partea unor cetăţeni români, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la solicitarea Agerpres.  Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, arată sursa citată. Până în prezent, arată MAE, autorităţile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară. Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051;5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 349 1178220, mai precizează MAE.

15:40 O cisternă care transporta acid a explodat, luni, în Italia, pe o autostradă de lângă aeroportul din Bologna. Deflagraţia s-a produs după ce cisterna a intrat în coliziune cu maşinile din trafic. În urma impactului, autoturismele au luat foc, potrivit ediţiei online a publicaţiei La Repubblica.

Poliţia, pompierii şi ambulanţele au ajuns de urgenţă la faţa locului. Traficul din zonă este complet blocat.

Explozia a produs o flacără uriaşă şi un nor negru de fum.

Ştire în curs de actualizare

 

View image on Twitter
Similare
RECOMANDĂRI