VIDEO. Epidemia de coronavirus ia amploare în întreaga lume. COVID 19 a ajuns în Africa şi America Latină
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Epidemia de coronavirus ia amploare în întreaga lume. COVID 19 a ajuns în Africa şi America Latină

Epidemia de coronavirus ia amploare. În Europa, cele mai multe ţări au raportat îmbolnăviri. În ultimele ore pe lista cazurilor confirmate s-au mai adăugat Norvegia, Danemarca, Georgia şi Estonia. Între timp, în Italia în ultimele 24 de ore numărul îmbolnăvirilor a crescut şi depăşeşte acum 400 de cazuri, iar coronavirusul a fost confirmat în Africa şi America latină.


Harta ţărilor europene afectate de coronavirus pare să crească de la o oră la alta.

Noi cazuri au fost confirmate în nordul şi estul continentului. Este vorba de persoane care s-au întors din Italia sau Iran, două mari focare de infecţie.

Autorităţile sunt însă îngrijorate de unele cazuri pe care nu le pot explica.

În Italia în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate încă 100 de cazuri iar peninsula a devenit o platformă de răspândire a virusului.

Multe ţări şi-au sfătuit cetăţenii să evite călătoriile în Italia şi îi plasează în carantină pe cei care vin din regiunile afectate.

Comisarul european pentru sănătate cere acţiuni coordonate.

Iranul este o altă sursă de infecţie, acolo înregistrându-se 19 decese şi aproape 140 de îmbolnăviri.

De acolo in ultimele ore virusul a ajuns în Gerorgia, Estonia, Pakistan şi mai multe ţări arabe.

Oficialii din Arabia Saudită au interzis pelerinajul străinilor la oraşele sfinte Mecca şi Medina.

Noul tip de coronavirus a ajuns pe aproape toate continentele după confirmarea primelor cazuri şi în Brazilia să Algeria. Liderii lumii oscilează între pesimism şi optimism.

Pe baza informaţilor primite de la specialiştii din sănătate avem toate motivele să credem că lumea va intra curând în faza pandemiei de coronavirus.

În California a apărut şi primul pacient a cărui infectare nu are o sursă clară: nu a fost în China şi nici nu a intrat in contact cu o persoana contaminata.

În SUA sunt 60 de cazuri, 59 fiind turişti de pe vasul de croazieră din Japonia. Astăzi membrii echipajului de pe Diamond Princess, inclusiv mai mulţi români, au fost debarcaţi şi vor intra într-o nouă perioada de carantina de 2 săptămâni.

Coreea de Sud rămâne cel mai mare focar din afara Chinei cu aproape 1600 de cazuri confirmate. Autorităţile au creat centre de testare rapidă din maşina. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru prima oară de la izbucnirea epidemiei apar mai multe cazuri în afara Chinei decât în ţara asiatică.

Similare
RECOMANDĂRI