Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Drumul de ocolire a oraşului Ungheni va fi inaugurat în mai 2018

Drumuri noi în Republica Moldova, dar .. la primăvară. Şoseaua de ocolire a oraşului Ungheni, care urma să fie dată în exploatare încă în iunie 2016, va fi deschisă pentru circulaţie abia în mai 2018. Deşi lucrările au fost executate în proporţie de 87%, acum au fost stopate, din cauza condiţiilor meteo. Tot la anul, urmează să fie dat în exploatare şi mult aşteptatul traseu Ungheni – Chişinău.

Potrivit ministrului Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmâc, lucrările se apropie de final, dar drumul de ocolire a oraşului Ungheni nu va putea fi dat în exploatare până la sfârşitul anului.

Astfel, lucrările rămase vor fi finanţate din bugetul de stat şi vor începe în luna aprilie. Potrivit Ministerului Economiei şi Infrastructurii, în anul 2017, din Fondul Rutier Naţional, de peste 1 miliard de lei, s-au reparat aproape 50 de kilometri de drum, s-au efectuat reparaţii curente pe aproape 57 de kilometri de drum şi au fost construite şase poduri noi.  În plus, din surse externe, au fost reabilitate aproape 60 de kilometri de drum naţional şi patru poduri. Totodată, trei din cele 17 contracte existente, au fost reziliate.

Autorităţile promit însă că anul 2018 va fi mai productiv. Se planifică un buget total de peste 4 miliarde de lei, inclusiv cu finanţare externă. Astfel, urmează să fie dat în exploatare drumul Ungheni – Chişinău cu excepţia unui segment de 6,6 km lângă Bahmut. Urmează să fie reparate şi porţiunile de drum Hânceşti – Lăpuşna – Leuşeni  - 37 de kilometri; Bălţi – Sculeni şi Comrat – Ciumai.
Similare