Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Doi foşti membri ai Guvernului ar putea deveni viceprimari de Chişinău

Doi foşti membri ai Guvernului ar putea deveni viceprimari de Chişinău. Este vorba despre Mihai Moldovanu, actualul şef al Direcţiei Municipale de Sănătate, şi Valeriu Munteanu, fost ministru la Mediu. Candidaturile acestora au fost înaintate de edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, şi urmează să fie dezbătute în Consiliul Municipal.

Pentru Mihai Moldovanu nu a fost o noutate faptul că este propus la funcţia de viceprimar. El spune că a vorbit demult cu Dorin Chirtoacă despre acest lucru, chiar înainte ca edilul să fie arestat. Cel mai probabil, va fi viceprimar responsabil de probleme sociale. Funcţia i se potriveşte ca o mănuşă, spune el.
 
Mihai Moldovanu a mai fost deputat în anii 2009-2010 şi viceprim-ministru din 2011 până în 2013. O altă candidatură este Valeriu Munteanu. Acesta se bucură de o bogată experienţă pe care a acumulat-o când a fost primar, deputat şi ministru. Deşi aleşii locali din CMC au criticat dur candidaturile celor doi liberali, Moldovanu spune că ei sunt potriviţi pentru aceste funcţii.
 
Conform structurii Primăriei Chişinău, edilul are nevoie de patru viceprimari responsabili de tot atâtea domenii. Acum a rămas doar Nistor Grozavu, care răspunde de dezvoltarea urbanistică a capitalei Republicii Moldova. Anterior, era în funcţie şi Vlad Coteţ, dar acesta a fost arestat în 2016 pentru luare de mită. În prezent, sunt vacante trei posturi de viceprimar responsabil de probleme sociale, economice şi locativ-comunale. Candidaturile lui Mihai Moldovanu şi Valeriu Munteanu urmează să fie examinate mâine în cadrul şedinţei Consiliului Municipal.
Similare