Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Democraţii spun că informaţia potrivit căreia Vlad Plahotniuc ar avea un dosar penal în România este falsă

Partidul Democrat respinge acuzaţiile potrivit cărora liderul Vlad Plahtniuc ar fi cercetat penal în România. Informatia a aparut ieri in presa de la Chisinau dar si in cea de la Bucuresti. Democraţii spun că Veaceslav Platon, condamnat în Republica Moldova, a trimis o sesizare procurorilor români ca să se răzbune pe Plahotniuc. Iar în cazul existenţei unei sesizări legislaţia română obligă organul de resort să înceapă urmărirea penală, dar în ceea ce priveste fapta, nu persoana.

În presă a apărut o ordonanţă prin care DIICOT România dispune începerea urmăririi penale în baza unei plângeri depuse de Veaceslav Platon. În sesizare, Platon le spune procurorilor români că liderul PD, Vlad Plahotniuc, ar fi implicat într-o schemă de preluare a acţiunilor de la Victoriabank, Banca de Economii, ASITO şi alte instituţii. Potrivit democraţilor, DIICOT a început o urmărire penală in ccea ce priveste constituirii unui grup infracţional, şantaj şi spălare de bani, nu pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Democraţii îl acuză pe Veaceslav Platon că se războieşte din închisoare cu Vlad Plahotniuc, prin intermediul justiţiei române.
 
Ordonanţa DIICOT are data de 17 aprilie şi este semnată de procurorul român Raluca Negulescu. În document, Vlad Plahotniuc figurează în calitate de cetăţean al României.
Similare