VIDEO. DECIS: CEC a stabilit că, pe 3 noiembrie 2019, în 383 de localităţi va avea loc turul al doilea de scrutin
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. DECIS: CEC a stabilit că, pe 3 noiembrie 2019, în 383 de localităţi va avea loc turul al doilea de scrutin

Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 3 noiembrie 2019, desfăşurarea turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarilor în 383 de localităţi din Republica Moldova.

În buletinele de vot vor fi înscrişi primii 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 20 octombrie 2019. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin. Dacă unul dintre cei doi candidaţi se va retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfăşura între candidatul rămas şi următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Buletinele de vot pentru alegerea primarului satului (comunei), oraşului (municipiului) se vor tipări conform modelelor aprobate de Comisie pentru alegerile locale generale din 20 octombrie curent.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale se va efectua în baza aceloraşi liste electorale utilizate la primul tur.

În acelaşi context, concurenţii electorali vor prezenta, până la data de 1 noiembrie 2019, ora 16:00, rapoartele privind veniturile şi cheltuielile din campania electorală pentru turul al doilea de scrutin sau vor informa despre faptul că nu au deschis/redeschis contul cu menţiunea ”Fond electoral” şi nu au suportat cheltuieli financiare. Partidele, alte organizaţii social-politice, blocurile electorale vor prezenta respectivul raport (sau vor informa despre nedeschiderea contului) la Comisia Electorală Centrală, iar candidaţii independenţi – la consiliile electorale de circumscripţie.

Amintim că, urmare desfăşurării alegerilor locale generale de duminică, 20 octombrie 2019, au fost aleşi 515 primari.


Similare
RECOMANDĂRI