VIDEO. Chiril Moţpan: Pe marginea identităţii false a lui Plahotniuc a fost pornită o cauză penală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Chiril Moţpan: Pe marginea identităţii false a lui Plahotniuc a fost pornită o cauză penală

Preşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, Chiril Moţpan, a spus într-o conferinţă de presă, că solicită Agenţiei Servicii Publice desecretizarea informaţiilor cu privire la identitatea falsă a lui Vladimir Plahotniuc.

„Am intrat în posesia unui document care indică că Plahotniuc are o altă identitate în Republica Moldova.”
Moţpan a mai spus că acest document este unul de interes public şi el a semnat un demers prin care solicită desecretizarea acestei informaţii.”

„Am semnat un demers în adresa directorului interimar al Agenţiei Servicii Publice, prin care am cerut desecretizarea informaţiilor remise. ”

De asemenea, deputatul a declarat că informaţia a ajuns la Procuratură şi pe marginea acestui caz a fost pornit un proces penal.

Moţpan a mai spus că paşaportul cu identitate falsă al lui Plahotniuc a fost eliberat pe 17 iunie 2019.

Deputatul Blocului ACUM  susţine că sute de oameni ar fi fost filaţi şi interceptaţi începând cu anul 2016. Chiril Moţpan a prezentat şi o listă a jurnaliştilor care ar fi fost interceptaţi în perioada în care democraţii erau la guvernare, printre care se numără Constantin Cheianu, Val Butnaru, Natalia Morari, Mariana Raţă, Valentina Ursu, Ion Preaşcă etc.


Similare
RECOMANDĂRI