VIDEO. Ceremonii militare în condiţii de pandemie de Ziua Armatei Române, în ţară şi străinătate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Ceremonii militare în condiţii de pandemie de Ziua Armatei Române, în ţară şi străinătate

Ziua Armatei se sărbătoreşte astăzi în toată tara în condiţii cu totul şi cu totul speciale. La Bucureşti, preşedintele, premierul, ministrul Apărării şi alţi oficiali au omagiat armata la Mormântul Soldatului Necunoscut.Într-o ceremonie scurtă, fără public, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre războaiele purtate de militarii români de-a lungul istoriei, despre misiunile asumate în cadrul Nato, dar şi despre implicarea armatei în lupta cu noul coronavirus.
 

Şeful statului a participat la ceremonia desfăşurată cu ocazia Zilei Armatei Române la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

"În fiecare an, pe 25 octombrie, sărbătorim Armata României şi îi comemorăm pe cei care de-a lungul istoriei au luptat pentru apărarea naţiunii şi a statului român. Îmi exprim astăzi recunoştinţa faţă de eroii ostaşi căzuţi pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei şi aduc un omagiu supravieţuitorilor - veteranii de război. Dragostea şi datoria lor faţă de ţară reprezintă exemple durabile pentru generaţia tânără. Armata României, demnă de trecutul şi de eroii săi, rămâne pentru poporul român acelaşi reper moral", a afirmat preşedintele.

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

Ziua Armatei României este marcată prin arborarea Drapelului naţional la sediile instituţiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi prin organizarea de ceremonii militare şi activităţi comemorative în garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţiuni şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai Apărării, potrivit www.mapn.ro.

Militarii români din teatrele de operaţiuni sărbătoresc, de asemenea, Ziua Armatei României prin organizarea unor ceremonii militare şi a unor activităţi culturale şi sportive, la care vor fi invitaţi şi reprezentanţi ai statelor partenere.

Similare
RECOMANDĂRI