VIDEO. Catolicii sărbătoresc astăzi Floriile
Vizualizari:

VIDEO. Catolicii sărbătoresc astăzi Floriile

Romano-catolicii sărbătoresc astăzi Floriile, în ultima duminică înainte de Învierea Domnului. Tradiţionala procesiune de Florii, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti, nu mai are loc, din cauza stării de urgenţă, însă toate slujbele se transmit online. De mâine, începe Săptămâna Patimilor la catolici, ultima din postul Paştilor.
Slujba din Duminica Floriilor de la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti a fost transmisă în direct de TVR 2, dar şi online. " Să redescoperim bogăţia rugăciunii cu cei dragi acasă", este mesajul pe care Arhiepiscopia Romano Catolică l-a transmis credincioşilor.

Tradiţionala procesiune de Florii care în Biserica Catolică marchează şi sărbătoarea Tinerilor a fost anulată anul acesta. Pentru credincioşi a rămas doar amintirea ceremoniei de anul trecut când sute de oameni au ieşit pe străzi cu flori în mână.

Sărbătoarea Floriilor aminteşte de intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim unde a fost întâmpinat de oameni cu ramuri de finic. Odată cu Duminica Floriilor începe Săptămâna Patimilor, ultima din Postul Paştilor, o perioadă în care credincioşii se pregătesc să întâmpine Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, cea mai mare sărbătoare a lumii creştine.
Similare
RECOMANDĂRI