Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Atenţie! Ucraina anunţă noi reguli la frontieră pentru cetăţenii străini

S-au înmulţit interdicţiile pentru cei incorecţi la vama cu Ucraina. Autorităţile informează că în punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene a fost pus în aplicare un software de control pentru evidenţa cetăţenilor străini şi apatrizi care au încălcat termenul de şedere în Ucraina.

Pentru evitarea incidentelor în vamă, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră atenţionează cetăţenii Republicii Moldova cu privire la necesitatea respectării prevederilor acordurilor bilaterale în vigoare.

Din informaţia autorităţilor ucrainene, odată cu introducerea controlului automatizat al regulilor de şedere a cetăţenilor străini, a crescut şi numărul interdicţiilor de intrare în Ucraina şi aplicarea sancţiunilor administrative cetăţenilor Republicii Moldova. Cele mai dese nereguli de şedere în Ucraina se manifestă prin: lipsa documentelor de drept de şedere în Ucraina sau a documentelor nevalabile ori expirate, angajarea în câmpul muncii fără un permis necesar, nerespectarea regulilor liberei circulaţii în ţară şi schimbarea locului de trai, nepărăsirea teritoriului Ucrainei după expirarea termenului acordat de lege sau studierea la instituţiile de învăţământ fără a perfecta actele necesare.

Toate aceste abateri duc la avertisment sau aplicarea amenzilor administrative şi, după caz, aplicarea interdicţiei de intrare în Ucraina pentru o perioadă determinată de timp. Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră atenţionează cetăţenii Republicii Moldova cu privire la necesitatea respectării prevederilor Acordurilor bilaterale în vigoare, precum şi a actelor normative ucrainene în domeniul migraţiei.

Totodată, dacă în timpul pregătirilor pentru călătorii nu sunteţi siguri care sunt actele necesare traversării frontierei de stat, nu ezitaţi să contactaţi Linia Verde la telefonul 00373.222.59.717 sau să consultati pagina oficială a Poliţiei de Frontieră www.border.gov.md.

În cazul în care sunteţi nemulţumiţi de modul cum a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, puteţi suna la LINIA FIERBINTE a Poliţiei de Frontieră la telefonul  00373.222.59.675.
 
Similare