VIDEO. Atenţie la vacanţele planificate în Grecia! Cozi kilometrice la vamă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Atenţie la vacanţele planificate în Grecia! Cozi kilometrice la vamă

Cozi la singurul punct de acces rutier deschis până pe 15 iulie la trecerea din Bulgaria în Grecia, la Kulata. Accesul se face în baza unui formular electronic care trebuie completat online cu 48 de ore înainte de călătorie. Turiştii primesc un cod QR care trebuie scanat la graniţa bulgaro-elenă, potrivit stiriletvr.ro.

Românii care au plecat spre Grecia au postat deja pe reţelele sociale poze şi mesaje despre aglomeraţia care s-a format în punctul de trecere a frontierei. Unii se plâng că au parcurs 100 de metri într-o oră, alţii acuză că este dezorganizare.

Dimineaţa, coloana de maşini formata în zonă se întindea pe mai mulţi kilometri. Ministerul român de Externe avertizează că oricând se pot schimba condiţiile de intrare în Grecia, chiar fără preaviz.

Regula se aplică şi în cazul zborului cu avionul. Pe aeroportul din Atena au fost amplasate panouri luminoase pe care scrie în engleză, franceză sau germană care sunt regulile impuse de pandemie. Un roboţel care poartă mască de protecţie, le aminteşte călătorilor că distanţa fizică între persoane este de minimum un metru şi jumătate şi că masca e obligatorie în spaţiile închise.

Nu este un secret că Grecia este o destinaţie preferată de mulţi români. Mai ales insulele însorite. Dacă aveţi planuri de vacanţă acolo trebuie să fiţi foarte bine informaţi. Vedem că regulile se schimbă de la o zi la alta. Discutăm despre acest subiect cu Ştefania Moroianu, ghid turistic în Grecia.

“Statul grec îşi rezervă dreptul să schimbe situaţia, măsurile şi, evident, să facă testul atunci când este necesar. Se pare că au fost făcute deja 4.000 de teste. Ieri au fost făcute 1.200, iar 9 au fost pozitive.”, a precizat Ştefania Moroianu.

 

Similare
RECOMANDĂRI