Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Andrian Candu a declarat că democraţii nu renunţă la votul uninominal

Cel de-al doilea raport Kroll va fi gata cel târziu în luna mai, iar activitatea Băncii Naţionale, în perioada când s-a produs furtul miliardului, va fi investigată de o comisie internaţională, sub auspiciile FMI. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în timpul unei discuţii online cu jurnaliştii de la Chişinău.

Al doilea raport al companiei Kroll ar urma să ajungă pe masa Băncii Naţionale prin luna mai, deşi termenul iniţial era martie-aprilie. De această dată, spune Andrian Candu, experţii companiei americane ne vor spune clar unde sunt banii furaţi şi cine a beneficiat de ei.

Paralel, preşedintele Parlamentului anunţă că autorităţile de la Chişinău negociază cu FMI crearea unei comisii internaţionale care va investiga modul în care Banca Naţionala a Moldovei a acţionat în timpul jafului bancar.

Speaker-ul Parlamentului s-a referit şi la modificarea sistemului electoral. Andrian Candu a subliniat că democraţii nu renunţă la votul majoritar uninominal, mai ales după ce iniţiativa PD-ului ar fi legitimată de cele peste 350 de mii de semnături de susţinere pe care formaţiunea le-ar fi colectat de la oameni.

Tot astăzi, Candu a anunţat că democraţii revin la proiectul care vizează anularea imunităţii deputaţilor. Iniţiativa va fi readusă săptămâna aceasta pe agenda parlamentară, dar pentru a deveni o normă este necesară modificarea Constituţiei.
 
Similare