VIDEO. Ambasadorul Rusiei, întâmpinat cu proteste la Constanţa: „Plecaţi din Crimeea! Ruşine!”
Sursa foto:tomisnews.ro Vizualizari:

VIDEO. Ambasadorul Rusiei, întâmpinat cu proteste la Constanţa: „Plecaţi din Crimeea! Ruşine!”

Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa a primit vineri vizita Excelenţei Sale Valeri Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România. Cu acest prilej, Kuzmin a susţinut, în Sala Senatului, o alocuţiune pe tema „Relaţiile dintre U.E., România şi Rusia: istorie şi perspective”. Evenimentul de la Constanţa a fost organizat la solicitarea Ambasadei Federaţiei Ruse în România.

Ambasadorul Rusiei a declarat, în timpul discursului său că „procesul de reunificarea Crimeei cu Rusia a fost un exerciţiu liber”.

Potrivit presei locale, în momentul în care Kuzmin a început să vorbească despre preşedintele Rusiei Vladimir Putin, preşedintele Uniunii Minorităţilor Turco-Tătare Musulmane, Tair Ali, a intervenit, după care a părăsit sala: „Lăsaţi-ne cu textele astea, domnule ambasador, de ce nu vorbiţi despre Crimeea? Plecaţi din Crimeea, criminalilor! Ruşine!

Tair Ali a părăsit sala pentru a coordona acţiunea de protest în faţa Universităţii „Andrei Şaguna”.

„Este un protest paşnic. Trăim în România de secole, în pace şi toleranţă, iar acest ambasador vine şi ne ţine nouă lecţii de solidaritate? Să plece din Crimeea! Să-i elibereze pe liderii noştri spirituali despre care nu se ştie ce s-a întâmplat cu ei. Nu sunt împotriva Rusiei, dar istoria ne-a demonstrat ce au făcut ei”, a declarat Ali Tair, preşedintele UMTTM.

Video: tomisnews.ro
 
Similare
RECOMANDĂRI