Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Aleşii locali din Republica Moldova care vor semna declaraţii de Unire cu România ar putea fi invitaţi la Iaşi, la un dineu unionist

Surpriză pentru localităţile din Republica Moldova care vor semna declaraţiile de Reunire cu România. Aleşii locali ce vor adopta astfel de declaraţii ar putea fi invitaţi la Iaşi, la un dineu unionist. Propunerea a fost făcută de primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, la emisiunea Punctul pe Azi, de la TVR MOLDOVA, ce va putea fi urmărită astăzi, de la ora 19:00.

MIHAI CHIRICA, primarul municipiului Iaşi, România: "Noi privim cu uimire, în sensul pozitiv al lucrului, cum se întâmplă lucrurile aici şi cum ar trebui să le facem şi noi.Eu le voi trimite o invitaţie tuturor celor care au făcut, să vină la Iaşi, să facem un dineu al oraşelor unioniste. De ce nu?!"
 
VASILE MUNTEANU, jurnalist TVR MOLDOVA: "Veţi avea suficient spaţiu pentru a organiza acel dineu? Din câte înţeleg, vor fi încă multe localităţi."
 
MIHAI CHIRICA, primarul municipiului Iaşi, România: "Facem în centrul oraşului, cu toţii şi cu siguranţă ne vom simţi la fel de bine. Nu avem palate ca la Bucureşti, dar nici nu ne trebuie. Pentru noi oraşul este un palat, ţara este un palat."
 
În cadrul aceleeaşi emisiuni, Mihai Chirica mai anunţa că Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice de la Chişinău, care a găzduit la 1918 Sfatul Ţării, va fi reabilitată din bani europeni. Emisiunea integrală o puteţi urmări astăzi, 5 februarie, începând cu ora 19:00.
Similare
RECOMANDĂRI