Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Aglomeraţie în vămi. Mii de cetăţeni din Republica Moldova sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi în România

Încep sărbătorile de iarnă pe stil vechi, iar asta se observă cel mai bine în punctele de trecere a frontierei din estul României. Pe acolo, tot mai mulţi basarabeni trec graniţa pentru a petrece Crăciunul în staţiunile din România.

Autorităţile susţin că numărul celor care vin în România aproape s-a dublat faţă de perioada obişnuită. În primele două zile din an, au intrat în România 21.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova, cu 4.800 de autoturisme.

Cei mai mulţi se îndreaptă spre staţiunile de la munte, locuri tradiţionale pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Acolo hotelierii au pregătit pachete de Crăciun şi Revelion. Pe stil vechi, sărbătorile de iarnă încep peste două zile - Crăciunul este pe 7 ianuarie, iar Revelionul pe 13.

Pentru a evita aglomeraţia, poliţiştii de frontieră au sporit efectivele în această săptămână şi au deschis un sens de intrare suplimentar. În plus, le recomandă şoferilor să folosească aplicaţia trafic online, pentru a vedea care este cea mai liberă vamă.

În Vama Sculeni, numărul celor care tranzitează frontiera nu diferă cu mult faţă de altă perioadă. 

Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi pentru numărul mare de persoane care vor să între în România. Cea mai aglomerată zi se anunţă cea de sâmbătă, când cei care nu au apucat să îşi ia concediu mai devreme, se vor grăbi să ajungă în staţiunile de munte în care şi-au făcut rezervări pentru a-şi petrece sărbătorile.

Similare