Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Administratorul unei întreprinderi municipale ar fi lăsat muncitorii fără salarii

50 de mii de lei, dispăruţi din contul unei întreprinderi municipale de gestionare a fondului locativ, au pus pe jar autorităţile. Banii erau de negăsit. Administratorul a fost acuzat că şi-a luat toţi banii, iar pe muncitori i-a lăsat fără salariul pentru orele suplimentare lucrate în timpul intemperiei din aprilie.

Purtătorul de cuvânt al primăriei, cel care a scos la iveală cazul, dă asigurări că situaţia nu este doar de o zi. Asta ar fi şi cauza pentru care se tot tărăgănează lichidarea consecinţelor după ninsorile din aprilie.

Totuşi, cei 50 de mii de lei au ajuns în buzunarul administratorului, doar că... legal. Explicaţia e cât se poate de simplă, şi-a ridicat salariul restant de câteva luni. Conform legii, ar fi avut prioritate la încasarea salariilor.

Întreprinderea municipală 23 este în proces de insolvenţă din toamna anului trecut din cauza datoriilor mari care le are faţă de „Termoelectrica". Astfel, pentru a recupera banii, instanţa a stabilit în funcţie un administrator. Furnizorul nu pune la îndoială integritatea acestuia, doar că declaraţiile lor nu coincid.

Lucrătorii de la Întreprinderea Municipală de Gestionare a Fondului Locativ numărul 23 din sectorul Râşcani s-au revoltat pentru că nu au încasat banii pentru orele suplimentare lucrate atunci când au căzut ninsorile violente în aprilie. Astăzi însă lucrătorii erau prezenţi la datorie. La întreprinderea municipală cu pricina sunt angajaţi 30 de muncitori. În total, datoriile către „Termoelectrica” ajung la 630 milioane de lei.
Similare