Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Victimele atacurilor teroriste din 11 septembrie, comemorate la Chişinău

Tragedia de la 11 septembrie 2001 care a îndoliat Statele Unite a fost marcată şi în Republica Moldova. Premierul Natalia Gavriliţa şi preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, au depus flori la sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii de la Chişinău, în memoria celor aproape de 3 mii de victime ale atentatelor teroriste.

Premierul şi preşedintele Parlamentului au depus flori la uşa Ambasadei şi au transmis mesaje de susţinere poporului american. La rândul său, şeful adjunct al Misiunii SUA în Republica Moldova, Laura Hruby, a mulţumit poporului Republicii Moldova pentru omagiul adus celor care şi-au pierdut viaţa în atacul terorist din 11 septembrie 2001. Cu un mesaj de comemorare a victimelor sângeroaselor atentate, a venit şi preşedintele Maia Sandu.

MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: "Sunt douăzeci de ani în care mii de familii, din toată lumea, continuă să-şi plângă morţii. Sunt aproape 3000 de oameni care în acea zi tragică au mers liniştiţi la muncă sau în călătorie şi sute de oameni care au murit ulterior, din cauza complicaţiilor de sănătate provocate de azbestul toxic din clădirile ce s-au prăbuşit. Ziua de 11 septembrie 2001 ne-a arătat cât de interconectată, dar şi cât de fragilă este lumea în care trăim. Lecţia acestei zile ne spune că guvernele de astăzi trebuie să fie şi mai solidare în faţa pericolelor globale, pentru a asigura securitatea cetăţenilor. "

Atentatele din 11 septembrie 2001 au determinat Statele Unite ale Americii să se angajeze într-un lung război în Afganistan pentru a-i alunga de la putere pe talibani care, la acel moment, găzduiau şi îi protejau pe autorii atacurilor. De curând, războiul din Afganistan s-a încheiat cu retragerea trupelor americane şi cu revenirea la putere a talibanilor.
Similare
RECOMANDĂRI